Een ring van smaragd: is deze edelsteen iets voor jou?

Een ring van smaragd:
is deze edelsteen iets voor jou?

Smaragd wordt wel eens de koning van de edelstenen genoemd. Het is een harde, groene steen die heel wat symboolwaarde heeft. Ben je geboren in de maand mei? Dan is smaragd je geboortesteen. Wat denk je van een juweel met smaragd als cadeau voor je kind of geliefde, of gewoon voor jezelf?

Waarom is smaragd zo’n bijzondere edelsteen?

De groene smaragd is de edelste steen uit de berylgroep. Hij krijgt zijn prachtige kleur door het chroom of soms vanadium in de steen. Kleine insluitsels maken een smaragd vaak troebel. Wil je een steen zonder insluitsels, hou er dan rekening mee dat die meestal kleiner zijn. Bovendien geldt dat hoe helderder de steen is, hoe hoger de prijs. Volmaakt zuivere smaragd bestaat wel, maar is uiterst zeldzaam.

Geen zorgen: kleine insluitsels verminderen de schoonheid en waardering van een echte smaragd niet. Integendeel, een smaragd in diep, levendig groen, zelfs met insluitsels, heeft een veel hogere waarde dan een bijna smetteloze smaragd van een blekere kleur.

De kracht en betekenis van smaragd

Smaragd is geen nieuwigheid in ons vak. Al lang voor de start van onze tijdrekening werd smaragd in juwelen, amuletten en kunst gebruikt. De Romeinen kenden het als smaragdus en de Grieken noemden de steen smaragdos, of “groene steen”. De steen symboliseert macht, eeuwige jeugd en onsterfelijkheid – omdat de steen met zijn hardheid zelf altijd mooi bleef.

Smaragd heeft net als alle edelstenen ook een spirituele betekenis. Zo zou de edelsteen verbonden zijn met de energie van de aartsengel Rafaël. Hierdoor helpt smaragd je om meer universele liefde, mededogen en oprechte waardering op te brengen.

Ringen en andere juwelen met smaragd

De kleur en hardheid van smaragd maken de edelsteen erg geliefd in sieraden. Wat denk je van een opvallende hanger in smaragd, of een unieke verlovingsring met smaragd? Zo combineert de groene smaragd prachtig met 18 karaats geel goud. De hardheid van de steen maakt smaragd erg geschikt voor juwelen. Smaragd heeft een hardheid van ongeveer 7.5 à 8, gemeten op de schaal van Mohs (van 1 tot 10). Samen met diamant (10/10), robijn (9/10) en saffier (9/10) wordt smaragd als één van de hardste edelstenen beschouwd.

De vele insluitsels die een smaragd kan bevatten, kunnen de steen ‘verzwakken’. Zware handarbeid doen met een ring die bezet is met een smaragd is dus geen goed idee. De steen is zeker wel geschikt om van dag tot dag te dragen en van te genieten.

Juweel met smaragd op maat

Verliefd op smaragd? Je kan elk van onze juwelen combineren met smaragd. Wij zetten de edelsteen voor jou graag in een ring, ketting, oorbel, armband of hanger naar keuze. Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Kom naar onze kerstshopping 18 december

Op zondag 18 december organiseren wij een ‘kerstshopping’. We tonen exclusieve stuks, speciaal ontworpen om ‘te geven’.

Hoe meet je jouw ringvinger?

Wil je iemand verrassen met een uniek juweel? Kies deze feestdagen dan een geschenk waar de ontvanger nog jaren van geniet.

Winkelmand

loader
Top