Hoe meet je jouw ringvinger?

Hoe meet je jouw ringvinger?

Ben je klaar voor de next big step, maar weet je niet met welke ring je haar ten huwelijk wil vragen? Haar stijl kennen is één ding, maar hoe zorg je dat die verlovingsring past? Of misschien wil je wel een nieuw juweel voor jezelf kopen maar ken je jouw eigen ringmaat niet? In deze blogpost helpen we je op weg.

Wil je subtiel haar ringmaat te weten komen?

Als je van plan bent je vriendin te verrassen met een aanzoek kan je maar beter niet met een lintmeter rond haar ringvinger betrapt worden. Een veel eenvoudiger manier om haar ringmaat te weten te komen, is door de binnenkant van een ring te meten die ze al in haar juwelenkistje heeft liggen. Draagt ze de ring aan haar middelvinger of haar ringvinger? Let er zeker op voor je een ring bestelt. Hou er ook rekening mee dat een brede ring altijd vaster zal aanvoelen dan een smalle ring. Wil je voor een brede ring gaan, meet dan ook een brede ring op.

De meest voorkomende ringmaten voor vrouwen liggen trouwens tussen de 50 en 56. 50 kan je vergelijken met een ‘XS’, 56 is eerder een ‘M’.

Gebruik een ringmeter

Wil je jezelf verwennen met een nieuw juweel, maar twijfel je over de maat? Bestel dan onze ringmeters  om je correcte ringmaat te weten te komen. Wij sturen onze ringmeters zonder verzendkosten op en met de bijgeleverde code kan je de 15 euro die je betaalde voor de ringmeter meteen recupereren bij aankoop van je ring.

Enkele tips bij het gebruiken van een ringmeter:

  1. Je handen ‘leven’ tijdens de dag. In de ochtend kunnen je handen meer gezwollen zijn dan ‘s avonds of omgekeerd. Koud en warm weer hebben ook invloed op het zwellen van vingers. Probeer de ringmeter dus op verschillende momenten van de dag.
  2. Onthoud aan welke hand je de ringmeter gebruikt hebt. Linker- en rechterhand hebben dikwijls een andere maat.
  3. Op de ringmeter kan je verschillende maten terugvinden. Wij werken met de maten van 41 tot 76.

Je kan je lief natuurlijk ook altijd een bussel ringmeters cadeau doen en hopen dat hij of zij de boodschap snapt.

Je verlovingsring gratis laten aanpassen

Twijfel je om je ring online te bestellen uit angst dat de maat niet juist zal zijn? Geen zorgen want:

  1. Als je verlovingsring niet past, kan je hem de eerste keer gratis laten aanpassen. Wij sturen onze koerier om de ring, vergroten of verkleinen het sieraad en bezorgen je de ring terug.
  2. Bij elke ring leveren wij ook een bussel ringmeters. Zo kan je zelf je ringmaat opnemen in het geval de ring te klein of te groot is, en passen wij de ring voor je aan.

Past de ring na onze aanpassingen nog niet perfect? Dan kost een volgende aanpassing je 25 euro. We vragen je in dat geval zeker eens langs te komen zodat we je ringmaat zelf kunnen opnemen.

Ben je klaar om jouw verlovingsring te kiezen?

Koppelverkoop actie voor Valentijn

Dankzij onze koppelverkoop actie hoef je niet te kiezen; koop twee zilveren juwelen en krijg 50% korting op het goedkoopste stuk.

Diamant in al zijn facetten: het verschil tussen “Salt & Pepper” diamant en witte diamant

Salt & Pepper diamanten, je kan er niet meer omheen. Is het wel echte diamant? En wat is het verschil met de klassieke witte diamant?

Winkelmand

loader
Top