Sample sale: leuke items aan lage prijzen vanaf 26 oktober!

Wat is een sample sale?

Een “sample sale” is een sale die we houden van al onze juwelen die we gemaakt hebben doorheen de jaren. Na bijna 13 jaar, krijgen we als atelier al wel wat bij elkaar! Deze samples zijn voorontwerpen, enige stuks of einde van een collectie.

Eindeloos experimenteren met vorm en stijl

Door de jaren heen hebben wij veel juwelen gemaakt. Hoewel ik er een opleiding Beeldende kunsten heb opzitten tijdens mijn studentenjaren en ik wel aardig kan tekenen, heb ik bij het ontwerpen van mijn juwelen toch altijd het gevoel gehad dat de uiteindelijke ontwerpen uitwerken in een echt materiaal zoals zilver toch een veel beter leerproces was.

Bovendien kon ik me visueel ook beter inleven in een juweel uitgewerkt in zilver, in plaats van uitgewerkt op papier. Als ik al eens iets uittekende op papier, werd het uiteindelijke juweel in de ‘verloren wastechniek’ toch helemaal anders uitgewerkt en verdween de tekening al snel naar de achtergrond.

De ‘verloren wastechniek’ is een techniek waarbij het juweel eerst gevormd wordt in een soort van zachte was. Hiermee kan je eindeloos experimenteren. Het is een techniek die ik heel erg graag gebruik, naast het vormen en smeden van onze juwelen in het echte metaal. De was wordt, nadat hij zijn vorm heeft gekregen, in het gewenste metaal gegoten en daarna verder afgewerkt.

Unieke juwelen aan interessante prijzen

Er werd dus veel geëxperimenteerd en het doel was altijd een perfect product te maken, het mocht niet ‘half’ af zijn. Daarna beoordeelden we het juweel samen als team;

  • “Kunnen we dit juweel meerdere malen maken en verkopen?”
  • “Is het juweel te licht of juist te zwaar”?
  • “Is het te speciaal en daarom ondraagbaar”?
  • “Hoe valt het juweel eenmaal af?”
  • “Kiezen we toch voor een andere kleur edelsteen?”

Aan sommige juwelen was zo veel werk, dat ze dan weer niet commercieel verkoopbaar waren. Soms kwamen we tot andere ideeën naar aanleiding van een gemaakt juweel… Kortom, de juwelen werden vormgegeven en beoordeeld, als afgewerkt product.

Deze ‘samples’ willen we nu te koop aanbieden aan interessante prijzen. Tenslotte zijn ze te mooi om te laten liggen in ons archief. We hebben van alle beschikbare juwelen een mooie foto gemaakt en je kan deze in onze aparte rubriek bekijken.

Zoals gezegd zijn ze uniek en bijna altijd enig stuk, tenzij anders vermeld. Dus wees er snel bij en twijfel niet te lang. 😉 De verkoop start op 26 oktober 2022 om 10u!

Hoe meet je jouw ringvinger?

Wil je iemand verrassen met een uniek juweel? Kies deze feestdagen dan een geschenk waar de ontvanger nog jaren van geniet.

Kom naar onze kerstshopping 18 december

Op zondag 18 december organiseren wij een ‘kerstshopping’. We tonen exclusieve stuks, speciaal ontworpen om ‘te geven’.

Winkelmand

loader
Top